Ο θρύλος της κολύμβησης Michael Phelps μιλά για τη μάχη του με την κατάθλιψη!

Ο θρύλος της κολύμβησης Michael Phelps μιλά για τη μάχη του με την κατάθλιψη!

29 Ιανουαρίου 2019 0 Από Melapus

Είναι κάτοχος 27 μεταλλίων και ο μεγαλύτερος Πολυνίκης στην ιστορία των Ολυμπιακών Αγώνων μέχρι σήμερα. Ο αξεπέραστος Michael Phelps στα μάτια όλων έχει τα πάντα, μια λαμπρή καριέρα με πολλές και μεγάλες διακρίσεις, χρήματα και μια ζωή γεμάτη από αναγνώριση και ευκαιρίες. Η ψυχική νόσος όμως δεν κάνει διακρίσεις. Ο ίδιος βρήκε τη δύναμη να μοιραστεί τον αγώνα του με την κατάθλιψη και θέλησε να σταθεί στο πλευρό όσων πάσχουν από την ίδια ασθένεια.

«Θα ήθελα να κάνω τη διαφορά και να αποδειχθώ ικανός να σώσω μία ζωή, εάν είναι δυνατόν. Για εμένα αυτό είναι πολύ σημαντικότερο από το να κερδίσω ένα χρυσό μετάλλιο» δήλωσε σε συνέντευξή του στο CNN.

Μετά το τέλος κάθε Ολυμπιάδας, παρά την επιτυχία και τις χρυσές διακρίσεις, παραδέχθηκε πως βυθιζόταν σε κατάθλιψη.

Όπως είπε: «Δεν ήθελα τη ζωή μου. Είναι οκ να μην είσαι οκ. Μέσα στις πισίνες μπόρεσα να κάνω ορισμένα από τα μεγαλύτερα κατορθώματα, όμως νικήθηκα έξω από αυτές. Υπάρχει ένα κομμάτι στη ζωή μου που δεν θα ήθελα ποτέ μου να γνωρίσω».

 

Όπως δήλωσε ο ίδιος θα συνεχίζει να προσπαθεί να ξεπεράσει την κατάθλιψη, επέλεξε όμως σε αυτόν τον αγώνα ζωής να μην είναι μόνος. Με τη βοήθεια Ψυχολόγου και της οικογένειας του επιδίδεται σε έναν καθημερινό αγώνα, προκειμένου να κατακτήσει ξανά την ψυχική του υγεία.

«Προ δύο, τριών, εβδομάδων πέρασα μία τρομακτική κατάθλιψη. Και είναι κάτι που θα συνεχίσει να εισβάλει στη ζωή μου».

Με σκοπό την περαιτέρω ευαισθητοποίηση του κοινού για θέματα που αφορούν την κατάθλιψη, ο διάσημος Ολυμπιονίκης και θρύλος της κολύμβησης, υποστήριξε την προσπάθεια εκατομμυρίων ανθρώπων που προσπαθούν να ξεπεράσουν την ασθένεια και μίλησε για τον δικό του αγώνα χωρίς ταμπού, προκαταλήψεις και μακριά από τη σιωπή!

Melapus Team
www.melapus.com

Πηγή εικόνας: https://bit.ly/2J56UCU

Facebooktwitterlinkedin