Η ευτυχία είναι προσωπική μας υπόθεση_1 Η ευτυχία είναι προσωπική μας υπόθεση_1

Η ευτυχία είναι ξεκάθαρα προσωπική μας υπόθεση!

07 Μαΐου 2019

Κανείς δεν έρχεται στη ζωή μας με αποκλειστικό στόχο να μας κάνει ευτυχισμένους. Ακόμα και οι γονείς μας μπορεί κατά την παιδική μας ηλικία να έκαναν το καλύτερο, προκειμένου να είμαστε ευτυχισμένοι αλλά μετά την ενηλικίωση μας δεν φέρουν καμία ευθύνη για την ευτυχία μας. Είναι ξεκάθαρα προσωπική μας υπόθεση.

 

Τι είναι αυτό όμως που χαρακτηρίζει τους ευτυχισμένους ανθρώπους; Κάποια από τα χαρακτηριστικά τους είναι τα εξής:

 

Η υπευθυνότητα είναι απαραίτητο συστατικό

Πρέπει να συνειδητοποιήσουμε πως οι μόνοι υπεύθυνοι για τη ζωή μας συνολικά είμαστε αποκλειστικά εμείς. Αυτό περιλαμβάνει την ευθύνη των σκέψεων, των πράξεων καθώς και της νοοτροπίας μας. Η παραδοχή των λαθών μας και η ανάληψη της ευθύνης για τις επιτυχίες αλλά και για τις αποτυχίες μας είναι ένα βασικό βήμα το οποίο θα μας οδηγήσει στην ευτυχία.

Αυτοπεποίθηση: αποδέχομαι τον εαυτό μου

Όλοι μας έχουμε την καλή και την κακή μας πλευρά, τα θετικά και τα αρνητικά μας. Πρέπει να αποδεχθούμε τον εαυτό μας ακριβώς έτσι όπως είναι, να αγκαλιάσουμε κάθε πλευρά μας και να μην προσπαθούμε να μιμηθούμε κανέναν άλλον. Είμαστε μοναδικοί και αυτό οφείλουμε να το γιορτάζουμε κάθε μέρα.

Ο εαυτός μου στο επίκεντρο

Όλοι μας έχουμε την ανάγκη να περιβαλλόμαστε από την συντροφιά των άλλων ανθρώπων. Όμως δεν πρέπει να προσαρμόσουμε τη ζωή μας με βάση της επιθυμίες των άλλων. Στόχος μας θα πρέπει να είναι η φροντίδα του εαυτού μας και πως θα είμαστε εμείς πρωτίστως ευτυχισμένοι και κατά συνέπεια και οι άνθρωποι που μας περιβάλλουν. 

Η αυτο-φροντίδα είναι προτεραιότητα

Η σωματική και ψυχική μας υγεία, η καλλιέργεια του πνεύματος, η σωστή διατροφή και η σημασία στην πρόληψη είναι χαρακτηριστικά των ανθρώπων που είναι ευτυχισμένοι.

Η επένδυση σε αυτά που ελέγχω

Δεν έχει νόημα να σπαταλάμε τον χρόνο μας άσκοπα προσπαθώντας να αλλάξουμε τα δεδομένα ή καταστάσεις που δεν είναι στο χέρι μας. Συγκεντρωνόμαστε και επενδύουμε σε αυτά που μπορούμε να κάνουμε!

Αισιοδοξία: το κλειδί της ευτυχίας

Ας αφήσουμε πίσω μας τις αρνητικές σκέψεις και την σκοτεινή μας διάθεση και ας δούμε θετικά ακόμα και τις δύσκολες καταστάσεις στη ζωή μας. Η αποδοχή και των καλών αλλά και των κακών καταστάσεων και η σωστή διαχείριση τους είναι το κλειδί που θα ανοίξει την πόρτα προς την ευτυχία μας.

 

Πρέπει να νιώθουμε ευγνώμονες για την κάθε στιγμή, για την κάθε ημέρα που ξημερώνει, για την κάθε μας ανάσα.

 

Αν δεν μπορούμε, παρόλα αυτά, να νιώσουμε ευτυχισμένοι και να ακολουθήσουμε τα σωστά βήματα που θα μας οδηγήσουν σε μια καλύτερη ζωή, η επίσκεψη σε έναν ειδικό ψυχικής υγείας μπορεί να μας δώσει την κατάλληλη βοήθεια προς αυτή την κατεύθυνση.

 Melapus Team 

logo 2

 Προσπαθείτε αλλά δεν μπορείτε να βρείτε την ευτυχία στη ζωή σας; Επιλέξτε τον ειδικό ψυχικής υγείας που θα σας βοηθήσει εδώ!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε επίσης:

Εγγραφείτε στο Newsletter της Melapus και μάθετε πρώτοι για τα τελευταία άρθρα και τις τρέχουσες εκπτώσεις!

Please enable the javascript to submit this form

Εγγραφείτε στο Newsletter της Melapus και μάθετε πρώτοι για τα τελευταία άρθρα και τις τρέχουσες εκπτώσεις!

Please enable the javascript to submit this form

© 2020 Melapus. All Rights Reserved.

Designed & Developed by: