Επιλογή συντρόφου: πως γίνεται συνήθως και ποια είναι τα βασικά κριτήρια!

24 Ιουλίου 2019

Γάμος, η απόφαση να περάσεις, αισίως το υπόλοιπο της ζωής σου με εκείνη/εκείνον που θα επιλέξεις και θα σε επιλέξει για το ταξίδι σε έναν κοινό βίο. Μια λάθος επιλογή και η ζωή μετατρέπεται σε μαρτύριο. Μπορεί να δημιουργήσει ενήλικες με μειωμένη αυτοεκτίμηση, αυξημένη ανησυχία και φόβο δέσμευσης στο μέλλον.

Μια σωστή επιλογή όμως σημαίνει πάρα πολλά. Σημαίνει πως θα έχεις έναν σύντροφο-συνοδοιπόρο δίπλα σου μέχρι την τελευταία σου ανάσα για να μοιράζεσαι μαζί του λύπες, χαρές, αγωνίες, στόχους και αγάπη...

Το πρώτο που κάποιος προσέχει σε έναν μελλοντικό σύντροφο είναι η εικόνα του, αν υπάρχει έλξη η οποία προέρχεται από την εξωτερική εμφάνιση. Σίγουρα είναι σημαντικό, έπειτα παρατηρεί αν μοιράζονται κοινά ενδιαφέροντα ή αν είναι εντελώς διαφορετικοί. Η ανομοιότητα βέβαια ελκύει κάποιους περισσότερο, ειδικά στις περιπτώσεις που τους κουράζει το να μην υπάρχει καμία έκπληξη από τον σύντροφο τους. Μπορεί όμως μια τέτοια σχέση να έχει διάρκεια; Όχι μόνο μια ένωση αντιθέτων αλλά και η ένωση δυο όμοιων φαινομενικά ανθρώπων.

 

ktithria gia zeygaria article

 

Η αλήθεια είναι κοινή και στις 2 περιπτώσεις όταν ισχύουν τα παρακάτω:

  1. Οι σχέσεις έχουν ανάγκη την ειλικρίνεια: Η εμπιστοσύνη είναι ο θεμέλιος λίθος ενός επιτυχημένου και ευτυχισμένου γάμου και η εμπιστοσύνη χτίζεται μέσα από την ειλικρίνεια. Ακούγεται απλό αλλά δεν είναι. Η ειλικρίνεια δεν περιορίζεται μόνο στο να είναι κάποιος ειλικρινής με τον σύντροφο του αλλά και με τον ίδιο του τον εαυτό. Αυτό σημαίνει πως πρέπει τα προβλήματα να αντιμετωπίζονται και όχι να μπαίνουν κάτω από το χαλί, που είναι κάτι πολύ πιο εύκολο. Όταν προκύπτουν θέματα στο γάμο ή στη σχέση θα πρέπει με ειλικρίνεια και διάθεση εμπιστοσύνης το ζευγάρι να προσπαθεί να τα λύσει και όχι να τα κρύψει.
  2. Η γενναιοδωρία είναι σημαντική. Όχι μόνο στα υλικά αγαθά: Άλλωστε αυτού του τύπου η γενναιοδωρία δεν κλείνει τα συναισθηματικά κενά. Κυρίως η γενναιοδωρία στα συναισθήματα, στην έκφραση πραγματικών συναισθημάτων αγάπης, εκτίμησης και υποστήριξης. Κανείς δεν μπορεί να είναι πραγματικά ευτυχισμένος με έναν άνθρωπο που θεωρεί τον εαυτό του κέντρο του κόσμου, χωρίς την διάθεση να μοιραστεί συναισθήματα σε αυτή την περιπέτεια που ονομάζεται σχέση και γάμος.
  3. Το χιούμορ απαραίτητο συστατικό: αν θέλετε μια ζωή με χαμόγελο και καλή διάθεση, το να βρείτε έναν/μια σύντροφο που ξυπνάει το πρωί με καλή διάθεση πρέπει να είναι ο στόχος σας.
  4. Η συγχώρεση μπορεί επίσης να βοηθήσει: ποιος μπορεί άλλωστε να ζήσει με έναν σύντροφο, ειδικά στην περίπτωση του γάμου, που δεν μπορεί να προσπεράσει ούτε το παραμικρό λάθος; Ο γάμος και οι σχέσεις είναι μια πρόκληση. Θα γίνουν λάθη και από τους δυο. Αν μείνουμε σε αυτά η σχέση δεν μπορεί να προχωρήσει.
  5. Η αφοσίωση είναι αρετή: είναι σημαντικό ο ένας να υποστηρίζει τον άλλον. Αυτό ενισχύει την εμπιστοσύνη και τη σχέση γενικότερα. Όταν ένας στρατιώτης είναι σε πόλεμο, σίγουρα χρειάζεται και τους άλλους να τον καλύπτουν. Μπορεί άλλωστε κάποιος να εμπιστευτεί έναν σύντροφο που τη μια θα λέει "σε στηρίζω" και την άλλη ημέρα κάνει ή λέει κάτι το οποίο δείχνει το αντίθετο;
  6. Κουράγιο...σύντροφε: το να υποσχεθείς αιώνια αγάπη, αφοσίωση, εμπιστοσύνη, συγχώρεση και γενναιοδωρία είναι μια από μόνη της δύσκολη απόφαση. Πρέπει να λαμβάνεται με σοβαρότητα και μετά από ώριμη σκέψη και χρειάζεται... κουράγιο.

Υπάρχουν συγκεκριμένα και εντελώς διαφορετικά χαρακτηριστικά που ελκύουν τον καθένα από εμάς προς τον ιδανικό σύντροφο με τον οποίο θέλουμε να περάσουμε το υπόλοιπο της ζωής μας μαζί. Όλα όσα αναφέρθηκαν παραπάνω είναι απαραίτητα συστατικά που πρέπει να υπάρχουν στην «συνταγή» ενός επιτυχημένου γάμου. Είναι τα θεμέλια πάνω στα οποία χτίζεται ο γάμος και μια υγιής σχέση με πιθανότητες μακροημέρευσης.

Γιατί όπως έχει πει ο Αμερικανός συγγραφέας H. Jackson Brown, Jr. «Να θυμάσαι ότι ένας πετυχημένος γάμος εξαρτάται από δύο πράγματα: 1) Να βρεις τον σωστό άνθρωπο. 2) Να είσαι ο σωστός άνθρωπος».

Melapus Team 

logo 2

Βρείτε τον Ειδικό Ψυχικής Υγείας που σας ταιριάζει ΕΔΩ μέσα από τη Melapus. 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

2019 © Melapus Ltd. ‐ All rights reserved

Designed & Developed by: