Οι πιο συχνές αιτίες που εγκαταλείπει μια γυναίκα το σύντροφό της

29 Ιουλίου 2019

Μερικές φορές η αγάπη δεν είναι αρκετή για να μείνετε σε μια σχέση! Διαβάστε παρακάτω τις πιο συχνές αιτίες που μπορούν να ωθήσουν μια γυναίκα να εγκαταλείψει τον άντρα που αγαπάει.

-Δεν είναι παρών

Σύμφωνα με πολλές μελέτες, μια γυναίκα θα εγκαταλείψει το σύντροφό της επειδή δεν είναι «εκεί», δηλαδή δεν αφιερώνει ποιοτικό χρόνο σε εκείνη και δεν αντιλαμβάνεται πόσο μόνη και ανικανοποίητη αισθάνεται πραγματικά. Αυτό δεν σημαίνει ότι είναι κακός άνθρωπος ή δεν την αγαπάει, αλλά της συμπεριφέρεται σαν να είναι δεδομένη.

-Είναι πολύ εγωιστής

Ενδιαφέρεται να εξασφαλίσει τις ανάγκες του χωρίς όμως να έχει τη διάθεση να ικανοποιήσει και της συντρόφου του. Μόλις συνειδητοποιήσει όμως η γυναίκα ότι ο σύντροφός της νοιάζεται μόνο για τον εαυτό του, δεν βρίσκει το λόγο να συνεχίσει αυτή τη σχέση.

-Θεωρεί ότι αξίζει ειδική μεταχείριση

Όταν ο σύντροφός της, για κάποιο λόγο - συνήθως έχει να κάνει με το τρόπο που έχει μεγαλώσει - έχει υιοθετήσει τη θεωρία ότι ο κόσμος του χρωστάει και πρέπει να του δίνονται όλα χωρίς καμία προσπάθεια. Ο μόνος τρόπος για να δώσει την προσοχή του σε εκείνη είναι όταν λαμβάνει θετικά σχόλια ή έπαινο για τις πράξεις του.

-Αθετεί τις υποσχέσεις του

Εάν αθετεί τις υποσχέσεις του σημαίνει ότι δεν νοιάζεται αρκετά, αφού δεν τον ενδιαφέρει αν θα απογοητεύσει τη σύντροφό του... συνεπώς να τη χάσει από τη ζωή του. Οι σχέσεις βασίζονται στην εμπιστοσύνη και τον αμοιβαίο σεβασμό και, παραβιάζοντας τις υποσχέσεις του, δεν κάνει κανένα από αυτά τα δύο πράγματα.

-Δεν υπάρχει πάθος

Ένα ακόμη σημαντικό σημείο είναι όταν η γυναίκα παύει να νιώθει πάθος προς το σύντροφό της, είτε επειδή δεν νιώθει επιθυμητή, είτε για κάποιους από τους λόγους που αναφέρουμε στο άρθρο.

-Δεν είναι συναισθηματικά διαθέσιμος

Η γυναίκα χρειάζεται να νιώσει ότι ο σύντροφός της συνδέεται συναισθηματικά μαζί της και ότι η σχέση εξελίσσεται και από τις δύο μεριές. Αν ο σύντροφός της είναι αμετακίνητος και δεν υπάρχει προοπτική, κουράζεται, απογοητεύεται και χάνει το ενδιαφέρον της.

-Τη συγκρίνει με άλλες

Μία γυναίκα είναι σχεδόν σίγουρο να εγκαταλείψει μία σχέση όταν ο σύντροφός της τη συγκρίνει με άλλες και ειδικά με πρώην του. Δεν θέλει να ζει στη σκιά καμίας πρώην ή στη σκιά άλλων γυναικών, δηλαδή με ένα σύντροφο που δεν σέβεται τη μοναδικότητά της. Πρόκειται για μια αποτυχημένη προσπάθεια του συντρόφου να αλλάξει στοιχεία του χαρακτήρα της με πολύ λάθος τρόπο...

-Δεν είναι υποστηρικτικός

Οι γυναίκες- και γενικά όλοι οι άνθρωποι ανεξαρτήτως φύλου- αξίζουν την προσοχή, την κατανόηση και την φροντίδα του συντρόφου τους στις δύσκολες αλλά και στις χαρούμενες στιγμές τους. Είναι θεμελιώδης αξία σε οποιαδήποτε σχέση για να έχει μέλλον, να υπάρχει υποστηρικτικό κλίμα που εμπνέει συναισθήματα ασφάλειας και αγάπης. Αν αυτό δεν υπάρχει αργά ή γρήγορα η γυναίκα θα εγκαταλείψει το πλοίο....

 

giatimia gynaika fygei article

 

-Λέει μικρο-ψέματα

Ο σύντροφος που χρησιμοποιεί τα ψέματα για να «βγει» από κάποιο πρόβλημα, για να μεταφέρει την ευθύνη σε κάποιον άλλο, ή απλά για να κάνει τη ζωή του να φαίνεται πιο ενδιαφέρουσα τελικά χάνει την εκτίμησή της γυναίκας, αλλά και την εμπιστοσύνη της και την ωθεί να φύγει.

-Δεν εκτιμάει αυτά που έχει

Δεν έχει σημασία τι κάνει μια γυναίκα για αυτό το άτομο... πάντα θα ζητά περισσότερα. Μπορεί να έχει επενδύσει τόσο χρόνο και προσπάθεια αλλά και πάλι να μην είναι αρκετό. Σε αυτό το πλαίσιο συνήθως αυτοί οι χαρακτήρες εκμεταλλεύονται επανειλημμένα τη φύση της και την «ανικανότητά» της να αρνηθεί να δώσει κάτι που δεν την ευχαριστεί. Παρόλα αυτά όμως, οι γυναίκες σύντροφοι, επιλέγουν συνειδητά να πουν «ναι» στις επιθυμίες του συντρόφου τους, αλλά όταν συνειδητοποιήσουν ότι δεν το εκτιμούν φεύγουν.

-Εμφανίζεται μαζί της μόνο σε κοινωνικές εκδηλώσεις που τον ωφελούν

Δυστυχώς, υπάρχουν άτομα που χρησιμοποιούν τις συντρόφους τους ως αξεσουάρ και μόνο, για να φανούν ανώτεροι στο κοινωνικό περίγυρο. Μία γυναίκα που σέβεται τον εαυτό της δεν πρόκειται ποτέ να το δεχτεί αυτό.

-Δεν παίρνει ποτέ πρωτοβουλίες 

Μπορεί να φαίνεται σαν ένα μπόνους αν ο σύντροφος πάντα επιτρέπει στην γυναίκα να «κάνει ότι θέλει» ή να παίρνει μόνο εκείνη τις σημαντικές αποφάσεις μέσα σε μια σχέση. Αλλά! Αν εκείνος δεν αναλαμβάνει ποτέ πρωτοβουλία ή ευθύνες όσον αφορά τον προγραμματισμό και σημαντικά θέματα θεωρείται εκμετάλλευση. Καμία γυναίκα δεν επιθυμεί να συσχετιστεί με έναν αδύναμο σύντροφο ο οποίος δεν μπορεί να κάνει τις δικές του επιλογές, είναι αβέβαιος για το τι θέλει και να αναλάβει ένα μερίδιο ευθυνών.

-Θυματοποιεί τον εαυτό του

Κάθε φορά που υπάρχει διαφωνία, ρίχνει πάντα την ευθύνη σε εκείνη. Αρνείται να παραδεχτεί ότι έχει κάνει λάθος και του είναι δύσκολο να επιλύσει τα προβλήματα το ποιο οδηγεί στην επόμενη αιτία:

-Πιστεύει ότι έχει πάντα δίκιο

Δεν έχει ανοιχτό μυαλό όταν του μιλάει η σύντροφός του και προσπαθεί να αντικρούσει τα επιχειρήματά της πάση θυσία χωρίς να τα υπολογίσει. Εν καιρώ εκείνη θα σταματήσει να προσπαθεί να τον κάνει να καταλάβει την οπτική της και στη συνέχεια θα πει το «αντίο».

-Είναι αντιφατικός

Όταν τα λόγια του δεν συνάδουν με τις πράξεις του και δεν εννοεί αυτά που λέει φαίνεται αναξιόπιστος και ασταθής στα μάτια της συντρόφου του, άρα καθόλου κατάλληλος για σχέση και για τη δημιουργία οικογένειας.

 

Melapus Team 

logo 2

Αντιμετωπίζετε προβλήματα με τη σχέση σας; Δεν ξέρετε αν πρέπει να πείτε "Αντίο"; Μπείτε στη Melapus, επιλέξτε τον πιστοποιημένο Ειδικό Ψυχικής Υγείας που σας ταιριάζει και μοιραστείτε αυτό που σας απασχολεί.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

2019 © Melapus Ltd. ‐ All rights reserved

Designed & Developed by: