Καλοκαιρινές διακοπές: συμβάλλουν θετικά στην ψυχολογία μας!

01 Αυγούστου 2019

Οι καλοκαιρινές διακοπές αποτελούν μια σημαντική ευκαιρία για ξεκούραση και ανασυγκρότηση.

Μήπως όμως οι ημέρες των διακοπών σας περνούν χωρίς να το καταλάβετε; Μήπως επιστρέφετε το ίδιο αγχωμένοι όπως ακριβώς φύγατε;

Το φετινό καλοκαίρι μπορείτε να ακολουθήσετε τα παρακάτω βήματα για καλύτερες διακοπές:

  • Χρησιμοποιήστε όλες τις ημέρες της άδειας σας: πολλοί είναι οι εργαζόμενοι που έχουν στο μυαλό τους να μη ζητήσουν όλες τις ημέρες άδειας που δικαιούνται στην περίπτωση που θελήσουν στο μέλλον να κάνουν ένα μεγάλο ταξίδι. Κάτι που συνήθως δεν συμβαίνει ποτέ. Μη στερείτε στον εαυτό σας πολύτιμες στιγμές χαλάρωσης και ηρεμίας που θα σας κάνουν καλό και σωματικά αλλά και ψυχολογικά.
  • Κατά τη διάρκεια των διακοπών μην επαναλαμβάνετε τα ίδια: αντίθετα μπορείτε να προγραμματίσετε διαφορετικές δραστηριότητες για όλες τις ημέρες των διακοπών σας. Οι νέες εμπειρίες σίγουρα θα σας ανεβάσουν τη διάθεση και θα σας κάνουν να ξεφύγετε από τα συνηθισμένα.
  • Μην επισκέπτεστε το ίδιο μέρος κάθε χρόνο: επιλέξτε έναν νέο προορισμό που θα γεμίσει τη ζωή σας με νέες ευχάριστες αναμνήσεις.
  • Οι πολλές φωτογραφίες δεν κάνουν καλό: σύμφωνα με νέες έρευνες οι φωτογραφίες δεν βοηθούν στο να δημιουργήσουμε αναμνήσεις με διάρκεια.
  • Ζήστε τη στιγμή: όταν θαυμάζετε κάτι ή απολαμβάνετε ένα ωραίο φαγητό θα πρέπει να είστε συγκεντρωμένος σε αυτό. Για αυτό καλό θα ήταν να χρησιμοποιείτε το κινητό σας όσο γίνεται λιγότερο.
  • Πάψτε να ασχολείστε με τη δουλειά: αν είναι υποχρεωτικό να το κάνετε- αν και πρέπει να βάλετε ένα όριο σε αυτό- περιορίστε τις ώρες που πρέπει να ασχολείστε. 

 

article diakopes

 

Σύμφωνα με έρευνες που έχουν πραγματοποιηθεί για το πως οι διακοπές συμβάλλουν στην ψυχολογία, έχει αποδειχθεί πως κατά τη διάρκεια των διακοπών τα περισσότερα άτομα τείνουν να μην σκέφτονται τα προβλήματα τους και πως θα βρουν λύση σε αυτά, με αποτέλεσμα να χαλαρώνουν πραγματικά.

Ακολουθήστε τις παραπάνω συμβουλές και σίγουρα θα περάσετε αξέχαστες διακοπές!

Melapus Team 

logo 2

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

2019 © Melapus Ltd. ‐ All rights reserved

Designed & Developed by: