Οι 10 χειρότεροι τύποι για να πάτε μαζί διακοπές!

01 Αυγούστου 2019

Ένα από τα χειρότερα πράγματα στο κόσμο είναι να πάτε διακοπές με το/τα λάθος άτομα! Δεν είναι λίγες οι ιστορίες ανθρώπων που ξεκίνησαν να πάνε διακοπές ως φίλοι και κατέληξαν να επιστρέψουν ως εχθροί και πήραν διαφορετικούς δρόμους...

Παρακάτω είναι οι πιο γνωστοί τύποι ανθρώπων που πρέπει να αποφύγετε για την οργάνωση των πολυαναμενόμενων διακοπών σας, αν δεν θέλετε να μετατραπούν σε εφιάλτη - ανάλογα βέβαια και με το δικό σας χαρακτήρα:

  • Οι κακόκεφοι

Αυτοί είναι οι πιο ακατάλληλοι άνθρωποι για διακοπές. Όταν πηγαίνετε διακοπές με κάποιον που είναι πάντα κακόκεφος, είναι σίγουρο ότι θα καταλήξει να χαλάσει και τη δική σας διάθεση.

Σε ότι κάνετε θα αισθάνεστε ότι υπάρχει ένα σκοτεινό σύννεφο που αιωρείται από πάνω σας και θα προσπαθείτε να το διώξετε, αφιερώνοντας τις διακοπές σας στο να κάνετε ότι περνάει από το χέρι σας για να ευχαριστηθεί ο κακόκεφος φίλος.  

types2

  • Οι κλειστόμυαλοι

Αυτά είναι άτομα που δεν είναι ανοιχτά να δοκιμάσουν νέες εμπειρίες, να χαθούν στον πολιτισμό, να μπερδευτούν με τους ντόπιους και να συναντήσουν νέους ανθρώπους και ούτω καθεξής.

Μπορεί επίσης να περιορίσουν τις δραστηριότητες που θέλετε να κάνετε στις διακοπές σας με αποτέλεσμα να καταλήξετε μέσα σε μια φούσκα μαζί τους και να χάσετε ευκαιρίες διασκέδασης και χαλάρωσης.

  • Οι τσιγκούνηδες

Στη καθημερινότητά μας όλοι πασχίζουμε να κρατηθούμε μέσα σε μπάτζετ για να αντεπεξέλθουμε στις υποχρεώσεις μας. Αυτό είναι φυσιολογικό και σεβαστό. Αλλά!

Οι διακοπές είναι ελεύθερη ζώνη για να χαρείτε τις στιγμές έχοντας κάνει ένα πιο χαλαρό προγραμματισμό των εξόδων αφού μπορεί να προκύψουν γεγονότα, όπως μια ελκυστική ημερήσια εκδρομή σε μια παραλία, κάποιο θαλάσσιο σπορ που πάντα θέλατε να δοκιμάσετε κ.α που σημαίνει ότι θα ξοδέψετε λίγο περισσότερα χρήματα από ό, τι συνήθως.

Οι άνθρωποι που είναι αλλεργικοί στο να ξοδέψουν έστω και μια δεκάρα παραπάνω δυστυχώς θα σας χαλάσουν τη διάθεση και θα σας αποτρέψουν να κάνετε αυτά που επιθυμείτε!

Βέβαια και το αντίστροφο είναι ενοχλητικό – να σπαταλάει δηλαδή χρήματα δίχως αύριο-και για αυτό είναι σημαντικό να έχετε συζητήσει το προϋπολογισμό σας και να είστε στην ίδια σελίδα!

types1

  • Αυτοί που δεν ξέρουν πώς να φερθούν δημόσια!

Πρόκειται για άτομα που μπορεί να αρνούνται να σεβαστούν κανονισμούς, να είναι αγενείς, να μπλέκουν σε επικίνδυνες καταστάσεις και να παίρνουν ευχαρίστηση με το να ξεπερνάνε τα όρια σας (όχι με τη καλή έννοια)!

Για παράδειγμα ένας φίλος που βρίσκεται συνέχεια σε κατάσταση μέθης - και όχι δεν είναι fun να πρέπει κάθε βράδυ να τον μαζεύετε από τα μπαρ πασαλειμμένο στους εμετούς! Μείνετε μακριά!

  • Οι βαρετοί

Υπάρχουν τόσα πράγματα να ανακαλύψετε! Γιατί να σπαταλήσετε το χρόνο σας, τα χρήματά σας και την ενέργεια για να πάτε κάπου και να μην κάνετε τίποτα- και δεν είπαμε να πάτε να ξεθεωθείτε αν είστε κουρασμένοι!

Αυτός ο τύπος ατόμου, που συνήθως δεν έχει και πολλά αξιόλογα θέματα να μοιραστεί, είναι σχεδόν σίγουρο ότι θα σας κλείσει μέσα!  Όταν πια θα έχετε χρησιμοποιήσει όλα σας τα όπλα για να τον πείσετε να κινητοποιηθεί αλλά δεν! θα βυθιστείτε μαζί του σε ένα βαθύ και βαρετό λήθαργο! Ζζζζζ....

  • Οι άβουλοι

«Τι θα κάνουμε σήμερα;»
« Από πού να ψωνίσω;»
«Πώς θα πάμε;»

Πρώτον δεν είστε ξεναγός και ειδικά να δεν έχετε ξαναπάει σε αυτό το μέρος είναι σίγουρο ότι δεν θα μπορείτε να τα ξέρετε και όλα – όση έρευνα και να έχετε κάνει!

Δεύτερον, όλοι έχουν smartphones, δηλαδή Google που μπορεί ο καθένας να βρει οτιδήποτε και να συμμετέχει στις αποφάσεις και τις διαδικασίες των διακοπών σας και όχι ως κάποιος που σέρνετε μαζί... Επιλέξτε με σοφία!

Και στον αντίποδα:

  • Οι Control Freaks (= Τα φρικιά του ελέγχου)

Αυτά τα άτομα θέλουν να έχουν τον απόλυτο έλεγχο του προγράμματός σας και δεν θα σας αφήσουν να πάρετε ούτε μία πρωτοβουλία ή να εκφράσετε ότι θέλετε να κάνετε κάτι πέρα από αυτό που έχουν οργανώσει! Επίσης, δεν θα δεχτούν την αποτυχία και αν κάτι δεν βγει όπως περίμεναν θα σας κάνουν να νιώσετε άθλια και στρες! Τρομακτικό!

  • Οι κακοί φωτογράφοι

Είναι λίγο σκληρό αυτό γιατί εξαρτάται και από το ταλέντο του καθένα, αλλά έχετε βρεθεί ποτέ σε μια κατάσταση όπου όλοι βγάζουν φανταστικές φωτογραφίες σε ένα μοναδικό μέρος και όταν έρχεται η σειρά σας, να σας βγάλουν με διπλό πηγούνι ή κομμένα τα σημαντικά στοιχεία της φωτογραφίας; Κρίμα δεν είναι;

  • Οι μόνιμα αργοπορημένοι

Όταν πάτε διακοπές με κάποιον είναι σημαντικό να συγχρονίζονται τα ρολόγια σας! Για παράδειγμα, όταν συμφωνείτε ότι σε 10 λεπτά θα φύγετε για την παραλία κάνετε όλες τις απαραίτητες ενέργειες για να είστε στην ώρα σας.

Δυστυχώς, οι αργοπορημένοι τύποι, ενώ συνήθως δεν το κάνουν επίτηδες, θα σας βγάλουν τουλάχιστον κατά 1 ώρα μέσα στη μέρα έξω από το πρόγραμμα που είχατε στο μυαλό σας.

  • Οι «ειδικής μεταχείρισης»

Ίσως είναι από τα χειρότερα είδη συνταξιδιώτη, αφού συνδυάζουν διάφορα χαρακτηριστικά όλων των παραπάνω τύπων.

Δηλαδή, είναι απόλυτοι στο ότι αυτοί περισσότερο από οποιονδήποτε άλλο χρειάζονται αυτές τις διακοπές και πρέπει να κάνετε ότι θέλουν, να έχουν την αμέριστη φροντίδα σας χωρίς να σέβονται τις ανάγκες σας, να απαιτούν να τους πηγαινοφέρνετε όπου θέλουν, να ξοδεύουν τόσο όσα και αν δεν τους αρέσει κάτι να γίνονται κακόκεφοι και αγενείς και να σας σπάνε τα νεύρα!

Καλές διακοπές!

Melapus Team

Αντιμετωπίζετε προβλήματα και δεν ξέρετε πώς να τα διαχειριστείτε; Μπείτε στην πλατφόρμα της Melapus και βρείτε τον ειδικό που σας ταιριάζει! 

types3

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

2019 © Melapus Ltd. ‐ All rights reserved

Designed & Developed by: