Μπορεί ένα ζευγάρι να ξεπεράσει την απιστία και να παραμείνει μαζί;

30 Οκτωβρίου 2019

Οι γυναίκες τείνουν να συγχωρούν μια απιστία που συνέβη με κίνητρο τη σεξουαλική ευχαρίστηση.

Οι άνδρες συγχωρούν μια απιστία που έγινε για συναισθηματικούς λόγους και έχουν την εντύπωση πως το ίδιο θα κάνει και το άλλο τους μισό αν συμβεί το ίδιο και σε εκείνους.

Οι γυναίκες τείνουν να απιστούν λιγότερο (15%) από τους άνδρες (21%)

Το 74% των ανδρών θα απιστούσαν αν ήξεραν πως δεν πρόκειται να αποκαλυφθούν.

Το 34% των γυναικών που βίωσαν την απιστία στον γάμο τους δηλώνουν πως το ξεπέρασαν και είναι ευτυχισμένες.

Οι γυναίκες χρησιμοποιούν περισσότερο την απιστία σαν ένα μέσο εκδίκησης.

Το 60% των παράνομων σχέσεων ξεκινά στον εργασιακό χώρο.

Σε ποσοστό 10% το ίντερνετ βοηθά στην ανεύρεση μιας παράνομης σχέσης.

Όταν μια γυναίκα απιστήσει συνήθως φεύγει για πάντα από τον γάμο της.

Ο σύζυγος νιώθει ευνουχισμένος μετά την απιστία.

Η πρώτη αντίδραση σε μια απιστία είναι η έκπληξη και μετά ακολουθούν συναισθήματα θυμού, στεναχώριας, απογοήτευσης και απώλειας. Σε κάποιες περιπτώσεις, ίσως χρειαστεί να περάσουν ακόμα και χρόνια προκειμένου ο σύντροφος να ξεπεράσει το γεγονός της απιστίας ή ενδέχεται να μην το ξεπεράσει ποτέ, ακόμα και μετά τα αμέτρητα «συγνώμη» του/της συντρόφου που έκανε την απιστία.

article broken heart

Μπορεί να επιβιώσει η σχέση μετά την απιστία;

Με το άκουσμα της απιστίας όλα όσα ήταν δεδομένα στο ζευγάρι, όλα όσα νόμιζε πως ήξερε ο ένας για τον άλλον γκρεμίζονται. Ουσιαστικά, συμβαίνει ένα μεγάλο σοκ, που αλλάζει τα πάντα, τουλάχιστον στιγμιαία. Σε αυτή τη φάση, το σωστό είναι να μην λάβετε σημαντικές αποφάσεις και να δώσετε χρόνο, κυρίως αν βρίσκεστε στην πλευρά του απατημένου. Ειδικά, αν υπάρχουν παιδιά, κάθε απόφαση και κάθε κίνηση πρέπει να είναι εξαιρετικά μελετημένη.

Είναι φυσικό το ζευγάρι να περνάει μια φάση στεναχώριας και να θρηνεί για την απώλεια της σχέσης έτσι όπως την γνώριζαν κάτι που μπορεί να αποβεί ωφέλιμο για τη συνέχεια.

Έπειτα, ξεκινά η φάση της συνειδητοποίησης και της ανάλυσης για το τι οδήγησε στην απιστία. Αν έχετε αποφασίσει να το παλέψετε και να μην χωρίσετε, αυτή η φάση αν γίνει με προσοχή και ειλικρίνεια μπορεί να έχει θετικά αποτελέσματα. Η ανάλυση του παρελθόντος καθώς και των λόγων που οδήγησαν στην απιστία είναι το κλειδί. Αυτή η ανάλυση, προκειμένου να κυλήσει αρμονικά, χωρίς ομηρικούς καβγάδες, είναι καλό να γίνει με την παρουσία ενός συμβούλου ζεύγους. Θα σας βοηθήσει να ξεμπερδέψετε το κουβάρι της σχέσης και να βρείτε τα σημεία που αυτό το κουβάρι μπερδεύτηκε με εποικοδομητικό τρόπο. Μέσα από αυτή τη διαδικασία θα έρθει η συνειδητοποίηση που θα βοηθήσει το ζευγάρι να προχωρήσει είτε μαζί είτε χώρια.

Στη συνέχεια, τα δυο άκρα του καλού και του κακού, του μέλους που δέχθηκε την απιστία και αυτού που την έκανε, θα αρχίσουν να έρχονται κοντά. Πλέον, το γεγονός της απιστίας θα αρχίσει να μένει πίσω και στο προσκήνιο θα υπάρχει η σχέση και το πως μπορεί να θεραπευθεί.

Μετά από αυτά τα βήματα το ζευγάρι θα είναι έτοιμο να αποφασίσει ξεκάθαρα αν θέλει να παραμείνει μαζί, αφήνοντας ολοκληρωτικά πίσω το γεγονός ή αν θα πάρει χωριστούς δρόμους.

Melapus Team

logo 2

Δεν ξέρετε πως να διαχειριστείτε την απιστία; Έχετε απιστήσει και θέλετε να φύγετε από έναν γάμο που έχει πάψει να σας γεμίζει; Μπείτε στη Melapus και βρείτε ΕΔΩ τον ειδικό που μπορεί να σας βοηθήσει να κάνετε το επόμενο βήμα στη ζωή σας. 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Εγγραφείτε στο Newsletter της Melapus και μάθετε πρώτοι για τα τελευταία άρθρα και τις τρέχουσες εκπτώσεις!

Please enable the javascript to submit this form

Εγγραφείτε στο Newsletter της Melapus και μάθετε πρώτοι για τα τελευταία άρθρα και τις τρέχουσες εκπτώσεις!

Please enable the javascript to submit this form

© 2020 Melapus. All Rights Reserved.

Designed & Developed by: