Η Lady Gaga εξομολογείται: «Η φαρμακευτική αγωγή με βοήθησε πραγματικά»

08 Ιανουαρίου 2020

«Υπήρχαν ημέρες που δεν μπορούσα να σηκωθώ από το κρεββάτι»

Η διάσημη τραγουδίστρια με δεκάδες επιτυχίες στο ενεργητικό της ήταν ιδιαίτερα αποκαλυπτική για τα θέματα ψυχικής υγείας που αντιμετωπίζει στη συνέντευξη που έδωσε στο νέο talk show «Oprah’s 2020 Vision: Your Life in Focus tour» με παρουσιάστρια την Oprah Winfrey.

«Μη φοβάστε την φαρμακευτική αγωγή. Θέλω να σβήσω το στίγμα γύρω από αυτό το θέμα..», η βραβευμένη με όσκαρ και πολλά μουσικά βραβεία για τις επιτυχίες της τόνισε πως τα κατάλληλα φάρμακα μπορεί να τα συνταγογραφήσει μόνο ο Ψυχίατρος και όχι όλοι οι ειδικοί ψυχικής υγείας. Αυτός είναι ο αρμόδιος για να κρίνει τι μπορεί να ωφελήσει τον ασθενή, ανάλογα με την ψυχική νόσο που αντιμετωπίζει.

Σε ερώτηση της Oprah Winfrey για το αν κατάφερε με την φαρμακευτική αγωγή να διατηρήσει τη δημιουργικότητα της, εκείνη απάντησε θετικά τονίζοντας πως το πέτυχε συνδυάζοντας την αγωγή με διάφορες ψυχοθεραπευτικές προσεγγίσεις όπως η Διαλεκτική-Συμπεριφορική Ψυχοθεραπεία και η Γνωσιακή-Συμπεριφορική Ψυχοθεραπεία.

«Μέσα από την Ψυχοθεραπεία κατάφερα να κλείσω τη ντροπή μου (για τα θέματα ψυχικής υγείας που αντιμετωπίζω) μέσα σε ένα κουτί και να πω ανοιχτά αυτό που μου συμβαίνει. Έχω θέματα ψυχικής υγείας και χρειάζομαι φαρμακευτική αγωγή για να μπορώ να λειτουργώ κανονικά. Έχω μάθει να επιβιώνω...είμαι επιτυχημένη και δυνατή. Είμαι στην καλύτερη μου φάση. Θέλω να μοιραστώ την εμπειρία μου με όλον τον κόσμο, ώστε να τον κάνω καλύτερο».

Η Lady Gaga καταχειροκροτήθηκε για το θάρρος και την ειλικρίνεια της από την παρουσιάστρια και το κοινό. 

Το γεγονός ότι όλο και περισσότεροι άνθρωποι της μουσικής, της υποκριτικής, του θεάματος με γενικότερη επιρροή και αναγνωρισιμότητα μοιράζονται τον καθημερινό τους αγώνα με την ψυχική ασθένεια, μπορεί να αποτελέσει μια εξαιρετικά θετική επιρροή σε όλους εκείνους που αντιμετωπίζουν τις ίδιες ή ακόμα και σοβαρότερες παθήσεις.

Το στίγμα, ο φόβος και η ελλιπής ενημέρωση συνθέτουν ένα τοπίο τρόμου και μη πρόσβασης σε θεραπεία, σε μια εποχή όπου ο Ψυχολόγος, ο Ψυχίατρος και ο Παιδοψυχίατρος είναι μόλις ένα "κλικ" μακριά και πραγματικά δεν θα έπρεπε κανείς να νιώθει ότι η επίσκεψη σε αυτόν διαφέρει από το να πάει στο γιατρό γιατί τον πονάει το στομάχι του.

Γιατί είναι σημαντικό να φροντίζεις τη ψυχική σου υγεία και να ενημερώνεσαι:

  • Γιατί το να προσέχεις την ψυχική σου υγεία έχει ευεργετικές συνέπειες και στη σωματική σου υγεία.
  • Η ποιότητα ζωής σου θα αναβαθμιστεί και θα αποκτήσεις μεγαλύτερη επίγνωση για τους στόχους σου.
  • Γιατί θα αυξηθεί η παραγωγικότητα σου σε όλους τους τομείς, με άμεσα οικονομικά οφέλη.
  • Γιατί η σχέση σου με τον/την σύντροφο και τα παιδιά σου θα βελτιώνονται μέρα με τη μέρα. Επιπλέον, με το να διαχειριστείς κάποιο ψυχολογικό θέμα, μειώνεται σημαντικά ο κίνδυνος εμφάνισης κάποιου συνδρόμου στα παιδιά σου στο μέλλον.
  • Γιατί θα μειώσεις τα επίπεδα επιθετικότητας (π.χ. λόγω άγχους) που μπορεί να οδηγήσουν σε ξεσπάσματα θυμού και βίας με απρόβλεπτες συνέπειες.
  • Γιατί ένα βήμα προς την ψυχική υγεία μεταφράζεται σε πολλά θετικά βήματα προς μια πιο ισορροπημένη και χαρούμενη ζωή.

Melapus Team

logo 2

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Εγγραφείτε στο Newsletter της Melapus και μάθετε πρώτοι για τα τελευταία άρθρα και τις τρέχουσες εκπτώσεις!

Please enable the javascript to submit this form

Εγγραφείτε στο Newsletter της Melapus και μάθετε πρώτοι για τα τελευταία άρθρα και τις τρέχουσες εκπτώσεις!

Please enable the javascript to submit this form

© 2020 Melapus. All Rights Reserved.

Designed & Developed by: