Μπορεί η άσκηση να θεραπεύσει το άγχος; Οι έρευνες και οι ειδικοί λένε πως ναι!

06 Μαΐου 2020
Το άγχος αυξάνει τον κίνδυνο ενός ατόμου για άλλες ψυχιατρικές διαταραχές όπως η κατάθλιψη και μπορεί να συμβάλει στον διαβήτη και τα καρδιαγγειακά προβλήματα. Μια μελέτη δείχνει ότι τα άτομα με άγχος τείνουν να κάνουν λιγότερο έντονες μορφές σωματικής άσκησης. 

Η έρευνα δείχνει ότι η αερόβια άσκηση είναι ιδιαίτερα χρήσιμη.

Μια απλή βόλτα με ποδήλατο, μια τάξη χορού, ή ακόμα και μια γρήγορη βόλτα μπορεί να είναι ένα ισχυρό εργαλείο για όσους πάσχουν από χρόνιο άγχος.

 
Δραστηριότητες όπως αυτές βοηθούν επίσης τους ανθρώπους που αισθάνονται υπερβολικά νευρικοί και ανήσυχοι να νιώσουν ανακούφιση και χαλάρωση.
  1. Η άσκηση σας βοηθάει να μην σκέφτεστε συνέχεια τα προβλήματα για τα οποία ανησυχείτε.
  2. Μειώνει την ένταση των μυών, μειώνοντας τη συμβολή του σώματος στο να αισθάνεστε άγχος.
  3. Η αύξηση του καρδιακού σας ρυθμού μεταβάλλει την χημεία του εγκεφάλου, αυξάνοντας τη διαθεσιμότητα σημαντικών νευροχημικών αντι-άγχους, όπως η σεροτονίνη.
  4. Η άσκηση ενεργοποιεί τις περιοχές του εγκεφάλου που είναι υπεύθυνες για την εκτελεστική λειτουργία, η οποία βοηθά στον έλεγχο της αμυγδαλής, του συστήματος αντίδρασής μας σε πραγματικές ή φανταστικές απειλές για την επιβίωσή μας.
  5. Η άσκηση δημιουργεί τακτικά πόρους που ενισχύουν την ανθεκτικότητα έναντι των ανεξέλεγκτων συναισθημάτων.
Η πρόσφατη μετα-ανάλυση στο περιοδικό Anxiety-Depression έδειξε ότι τα άτομα με διαταραχές άγχους που ανέφεραν υψηλού επιπέδου σωματική δραστηριότητα προστατεύθηκαν καλύτερα από την εμφάνιση συμπτωμάτων άγχους από εκείνα που ανέφεραν χαμηλή σωματική δραστηριότητα. 
 
Επομένως, είναι σημαντικό να γνωρίζετε πως, αφού λάβετε την έγκριση από τον ιατρό σας, ένας προσωπικός γυμναστής θα σας βοηθήσει να αναλύσετε τις ανάγκες σας και να αλλάξετε, όχι μόνο το σώμα σας αλλά και την διάθεση σας. Πείτε τέλος στο άγχος και γυρίστε σελίδα για ένα καλύτερο αύριο!
 
 
logo inside blog

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Εγγραφείτε στο Newsletter της Melapus και μάθετε πρώτοι για τα τελευταία άρθρα και τις τρέχουσες εκπτώσεις!

Please enable the javascript to submit this form

Εγγραφείτε στο Newsletter της Melapus και μάθετε πρώτοι για τα τελευταία άρθρα και τις τρέχουσες εκπτώσεις!

Please enable the javascript to submit this form

© 2020 Melapus. All Rights Reserved.

Designed & Developed by: