Πόσο φοβούνται οι άνδρες την απόρριψη σε μια σχέση;

21 Ιουλίου 2020

Οι άνδρες και ο φόβος της απόρριψης

Μέσα από έρευνες, που πραγματοποιούνται κατά καιρούς για την ανδρική συμπεριφορά, έχει αποδειχθεί πως οι άντρες εξαρτώνται περισσότερο από τις γυναίκες, ενώ ανησυχούν πολύ περισσότερο για την απόρριψη που μπορεί να βιώσουν από μια γυναίκα σε σύγκριση με τις γυναίκες. Μπορεί να ακούγεται παράδοξο, αλλά όμως στην πραγματικότητα δεν είναι.

Όλα τα παραπάνω βασίζονται στο γεγονός πως οι γυναίκες είναι πολύ πιο ικανές να αναπτύξουν ουσιαστικές σχέσεις με άτομα του ίδιου φύλου και να μοιράζονται τις ανησυχίες και την καθημερινότητα τους, ενώ οι άνδρες δεν μπορούν να πετύχουν την ίδια ουσία στις κοινωνικές σχέσεις και τις φιλίες στην πλειοψηφία των περιπτώσεων.

Οι άνδρες έχουν μεγαλώσει σε μια κοινωνία που τους επιβάλει συγκεκριμένα πρότυπα τα οποία σχετίζονται με την αρρενωπότητα και με το γεγονός πως δεν πρέπει να εκφράζουν τα συναισθήματα τους, καθώς υπάρχει ο φόβος να χαρακτηριστούν αδύναμοι. Ο ανδρικός πληθυσμός είναι πολύ πιο πιθανό να βιώσει το φόβο της απόρριψης καθώς δεν του επιτρέπεται η αποτυχία. Οι άνδρες πρέπει να είναι πάντα επιτυχημένοι στην εργασία τους και να έχουν έναν καλό εισόδημα, ενώ οφείλουν να καλύπτουν και τον ρόλο του «κυνηγού» σε μια σχέση, που μπορεί συχνά να απορρίψει την προσπάθεια τους.

Όμως, μετά από μια απόρριψη, αν μπορούσαμε να δούμε τις πραγματικές αντιδράσεις στην πλειοψηφία των ανδρών, θα διαπιστώναμε τα εξής:

  • Ένας άνδρας μπορεί να έχει ενισχυμένη αυτοπεποίθηση και φαινομενικά να δείχνει ότι δεν επηρεάζεται από κάποια απόρριψη που μπορεί να βιώσει. Όμως σε κάθε ανδρική ψυχή όσο δυνατή και να είναι μπορεί να επιδράσει σημαντικά.
  • Όσο πιο ήπια εκφραστεί η απόρριψη από την πλευρά της γυναίκας, σίγουρα θα έχει μια πιο θετική επίδραση στην ψυχολογία του άνδρα. Μια απόρριψη η οποία θα εκφραστεί με τρόπο άκομψο και αγενή μπορεί να έχει πολλές και σημαντικές συνέπειες με πρώτη το μίσος του άνδρα απέναντι στις γυναίκες.
  • Η κακή συμπεριφορά μιας γυναίκας δεν ευθύνεται φυσικά για την αντίληψη που μπορεί να σχηματίσει στη συνέχεια ένας άνδρας για το σύνολο των γυναικών. Όμως γίνεται κατανοητό πως μπορούν οι γυναίκες να κάνουν τη διαφορά μέσα από μια πιο ευγενική έκφραση της απόρριψης τους σε έναν άνδρα.
  • Από την άλλη πλευρά και η υπερβολική έκφραση του συναισθήματος των ανδρών για π.χ ότι δεν έχουν ανάγκη τις γυναίκες, μπορεί να πυροδοτεί και τις υπερβολικές αντιδράσεις απόρριψης από τις γυναίκες σαν έναν τύπο εκδίκησης.

Πολλές φορές έχουμε συναντήσει άνδρες στο ευρύτερο ή στενότερο περιβάλλον μας που θεωρούν λάθος ή αδυναμία την έκφραση των συναισθημάτων ή την ανάγκη τους να έρθουν κοντά με έναν άνθρωπο, προκειμένου να εκφράσουν τα συναισθήματα και τις ανησυχίες τους. Μη έχοντας λοιπόν υπόβαθρο που θα τους βοηθήσει να εκφράσουν τα όσα βιώνουν, νιώθουν την απόρριψη πολύ πιο έντονα σε σύγκριση με τις γυναίκες κάτι που πρέπει να απασχολήσει και τα δύο φύλα,καθώς τα επηρεάζει σε σημαντικό βαθμό.

Έχει μεγάλη σημασία ο άνδρας να βρει μια ομάδα στενών φίλων που θα μπορεί να εκφράζεται ελεύθερα και να μοιράζεται όσα των απασχολούν. Αυτό θα είναι μια πραγματική επιτυχία που θα ωφελήσει αντίστοιχα και τα δύο φύλα.

Melapus Team 

logo inside blog

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Εγγραφείτε στο Newsletter της Melapus και μάθετε πρώτοι για τα τελευταία άρθρα και τις τρέχουσες εκπτώσεις!

Please enable the javascript to submit this form

Εγγραφείτε στο Newsletter της Melapus και μάθετε πρώτοι για τα τελευταία άρθρα και τις τρέχουσες εκπτώσεις!

Please enable the javascript to submit this form

© 2020 Melapus. All Rights Reserved.

Designed & Developed by: