Διώξτε το στρες και φέρτε την ηρεμία στον γάμο σας!

22 Ιουλίου 2020

Στην αρχή του έγγαμου βίου όλα μοιάζουν ιδανικά πλασμένα και τίποτα δεν φαίνεται ικανό να επηρεάσει τη μοναδική σχέση του ζευγαριού. Στην πραγματικότητα όμως, όταν προστίθενται τα αληθινά προβλήματα και οι υποχρεώσεις, το στρες εισβάλει στις ζωές του ζευγαριού και ξεκινά η αποδόμηση της σχέσης.

Πρόσφατες έρευνες αποδεικνύουν ότι το στρες στον γάμο είναι πολύ συχνό και μπορεί να προκαλέσει σοβαρά θέματα υγείας. Σύμφωνα με μελέτη για το συγκεκριμένο θέμα που πραγματοποιήθηκε στη Δανία, η συζήτηση και η ανησυχία για τα οικογενειακά προβλήματα μπορεί να οδηγήσει σε αυξημένο κίνδυνο θανάτου στη μέση ηλικία.

Για να ξεπεράσετε το στρες στον γάμο χρειάζεται να ακολουθήσετε πιστά αυτά τα 8 βήματα:

1.Σταματήστε να έχετε μη ρεαλιστικές προσδοκίες από τον/την σύζυγο σας: πρέπει να κατανοήσετε τον/την σύζυγο σας και να μην ζητάτε πράγματα που δεν μπορεί ή δεν θέλει να κάνει.

2.Σταματήστε να συγκρίνετε τον γάμο σας με άλλους: είναι σημαντικό να αρχίσετε να αγκαλιάζετε τη μοναδικότητα της σχέσης σας χωρίς να θέλετε να την αλλάξετε.

3.Ο χρόνος είναι χρήμα: όμως ο/η σύντροφος σας θα αισθανθεί μοναδικός/ή αν πάντα βρίσκετε τον χρόνο να τον συναντήσετε και να κάνετε έστω και μια απλή δραστηριότητα μαζί του.

4.Ας τσακωθείτε ξεκούραστοι: όταν οι συζητήσεις για σοβαρά ζητήματα γίνονται αργά τη νύχτα, η κούραση είναι ένας παράγοντας  που θα δημιουργήσει πρόσθετο εκνευρισμό στην κουβέντα μας. Καλό λοιπόν θα ήταν να αποφεύγουμε τις συζητήσεις τις βραδινές ώρες.

5.Μάζευε όταν μπορείς... για να έχεις όταν πρέπει: πρώτος στρεσογόνος παράγοντας  ανάμεσα σε ένα ζευγάρι είναι το χρήμα. Είναι θεμιτό και τα δύο μέλη του ζευγαριού να το διαχειρίζονται με σύνεση.

6.Πάψτε να παραπονιέστε για τον/την σύζυγο σας στα παιδιά ή στους φίλους σας: θα θέλατε αλήθεια να κάνει το ίδιο ο/η σύζυγος σας σε εσάς;  Το να αναφερόμαστε με καλά λόγια για τον/την σύντροφο μας δημιουργεί ένα θετικό κλίμα στη σχέση μας.

7.Ο δικός σας τρόπος δεν είναι πάντα και ο σωστός: σταματήστε να ελέγχετε τον σύντροφο σας και να του επιβάλεστε. Είναι πολύ πιο υγιές να αναπτύσσει ο καθένας την προσωπικότητα του μέσα στον γάμο.

Είναι λυπηρό το γεγονός ότι μέρα με τη μέρα αυξάνεται ο αριθμός των διαζυγίων και των συζύγων που έχουν εξωσυζυγικές σχέσεις. Είναι βέβαιο πως οι ρυθμοί όλων μας είναι απαιτητικοί και καθιστούν τη διαχείριση του στρες μια δύσκολη δοκιμασία. Για τον λόγο αυτό, είναι σημαντικό να αντιμετωπίζουμε τα προβλήματα με θετική σκέψη και ομαδικό πνεύμα και να μην ξεχνάμε τη σημασία του συναισθηματικού δεσμού που ενώνει το ζευγάρι.

Melapus Team 

logo inside blog

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Εγγραφείτε στο Newsletter της Melapus και μάθετε πρώτοι για τα τελευταία άρθρα και τις τρέχουσες εκπτώσεις!

Please enable the javascript to submit this form

Εγγραφείτε στο Newsletter της Melapus και μάθετε πρώτοι για τα τελευταία άρθρα και τις τρέχουσες εκπτώσεις!

Please enable the javascript to submit this form

© 2020 Melapus. All Rights Reserved.

Designed & Developed by: