«Σ’αγαπώ...αλλά θέλω να χωρίσουμε»

29 Σεπτεμβρίου 2020

Το να χωρίσετε ενώ αγαπάτε κάποιον είναι κάτι πολύ δύσκολο, ίσως ένα από τα πιο δύσκολα πράγματα που θα κάνετε στη ζωή σας. Είναι πιθανό και εσείς αλλά και το άλλο σας μισό, ενώ έχετε κάνει σκέψεις και όνειρα για μια κοινή πορεία, να είναι κάτι που έχετε αφήσει πίσω σας και πλέον έχει να πάψει να αποτελεί ρεαλιστικό σενάριο.

Είναι μια συναισθηματική διαδικασία από την οποία πρέπει να περάσετε από τη στιγμή που έχετε αποφασίσει να ακολουθήσετε ξεχωριστούς δρόμους. Πριν προβείτε όμως σε ανακοινώσεις που σίγουρα θα στεναχωρήσουν και εσάς αλλά και το ταίρι σας, σκεφτείτε τα εξής:

  • Σιγουρευτείτε πως έχετε πάρει τη σωστή απόφαση

Γιατί εφόσον χωρίσετε και έπειτα το μετανιώσετε μετά ενδέχεται το ταίρι σας να μην θέλει να επιστρέψει στη σχέση, ενώ αν το κάνει σίγουρα η ζημιά θα είναι αρκετά μεγάλη που κάποια ζευγάρια αδυνατούν να ξεπεράσουν.

  • Επικεντρωθείτε σε όσα πάνε στραβά και δεν μπορείτε να αντέξετε άλλο

Αν το μυαλό σας γυρίζει διαρκώς στις υπέροχες και γεμάτες αγάπη στιγμές που ζήσατε μαζί, δεν θα μπορέσετε να προετοιμαστείτε συναισθηματικά για τη μεγάλη έξοδο. Αναγνωρίστε όλα εκείνα που σας έχουν ξυπνήσει την σκέψη του χωρισμού και κολλήστε σε αυτά.

  • Επιλέξτε σωστά τον τρόπο και τον χρόνο που θα το κάνετε

Με τον συγκεκριμένο άνθρωπο έχετε περάσει πολλά πράγματα μαζί, για τον λόγο αυτό είναι καλό να επιλέξετε με σύνεση και προσοχή τον τρόπο που θα του ανακοινώσετε τη πρόθεση σας να χωρίσετε.

Θα ήταν καλό να πείτε πως σκέφτεστε τον χωρισμό και έπειτα να να ρωτήσετε και την άποψη του/της για αυτή τη σκέψη. Να επικοινωνήσετε όλα όσα σας έκαναν να σκέφτεστε αυτή την απόφαση και να τον ρωτήσετε αν μπορεί να αλλάξει κάτι ριζικά, ώστε η σχέση να παραμείνει ζωντανή. Έχετε εξαντλήσει όλες τις προσπάθειες ώστε να μη τελειώσει;  

  • Εκφράστε την πρόθεση σας με ευγένεια και καλοσύνη

Σίγουρα δεν υπάρχει εύκολος τρόπος να ανακοινώσετε μια τέτοια απόφαση που θα σοκάρει και θα πληγώσει έναν άνθρωπο που είχε κοινά όνειρα μαζί σας. Πρέπει όμως να αναλύσετε και να επεξηγήσετε τους λόγους που σας έκαναν να φτάσετε σε αυτό το σημείο αλλά και να τον/την ευχαριστήσετε για τις χαρούμενες στιγμές σας.

  • Αφού νιώθετε συναισθήματα αγάπης.. μην εξαπολύσετε κατηγορίες

Σε έναν χωρισμό συνήθως φταίνει και οι δύο. Μπορείτε απλώς να πείτε πως έχετε κάθε δικαίωμα να αλλάξετε γνώμη και να μη θέλετε πλέον τα ίδια πράγματα που ίσως θέλατε πριν κάποιο χρονικό διάστημα.

  • Δεν είναι κακό να παραμείνετε φίλοι

Σίγουρα πληγώνετε το άλλο σας μισό με την απόφαση σας και δεν μπορείτε να προβλέψετε τις αντιδράσεις που θα ακολουθήσουν μετά την ανακοίνωση του χωρισμού. Μπορείτε, όμως, όχι απλά να ρωτήσετε, αλλά και να αποδείξετε με τις πράξεις σας ότι έχετε την πρόθεση να παραμείνετε στη ζωή του/της μέσα από τη φιλία. Αφήστε κάποιο διάστημα να περάσει και μετά μπορείτε π.χ. μέσα από ένα τηλεφώνημα να δείξετε έμπρακτα αυτή σας τη πρόθεση.

  • Ρίξτε το βλέμμα σας στο μέλλον και αφήστε πίσω το παρελθόν

Σε πολλές ταινίες που εμπεριέχουν σκηνές χωρισμού βλέπουμε το ζευγάρι να πετάει τα πράγματα που είχε κάνει δώρο ο ένας στον άλλον ή να διαγράφουν κοινές φωτογραφίες στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, με στόχο να ξεχάσουν όσο πιο γρήγορα γίνεται. Μια τέτοια συμπεριφορά δεν είναι λάθος. Σκεφτείτε να βλέπετε για π.χ. κάθε πρωί που ξυπνάτε τις φωτογραφίες του πρώην συντρόφου σας. Αν δεν απαλλαγείτε δεν θα μπορέσετε να περάσετε και ψυχικά στην επόμενη φάση.

  • Μην βιαστείτε να προχωρήσετε στην επόμενη σχέση

 Σίγουρα είναι πιο εύκολο να βρείτε έναν/μια επόμενο/η σύντροφο για να "ξεχάσετε" την προηγούμενη σχέση. Είναι καλύτερο όμως να μην το κάνετε. Μπορεί να καταλήξετε να πληγώσετε ακόμα έναν άνθρωπο, από τη στιγμή που ψυχικά δεν θα έχετε απομακρυνθεί από την προηγούμενη σχέση σας.

 «Η αγάπη αποτελείται από μία ψυχή που κατοικεί σε δύο σώματα», όπως είχε πει και ο Αριστοτέλης. Αν αγαπάτε τον/την σύντροφο σας αλλά δεν βλέπετε το μέλλον να είναι ανθηρό, είναι καλύτερα να χωρίσετε. Βρείτε τον εαυτό σας και έπειτα προσπαθήστε να ανακαλύψετε ξανά την αγάπη.

Melapus Team

logo inside blog

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε επίσης:

Εγγραφείτε στο Newsletter της Melapus και μάθετε πρώτοι για τα τελευταία άρθρα και τις τρέχουσες εκπτώσεις!

Please enable the javascript to submit this form

Εγγραφείτε στο Newsletter της Melapus και μάθετε πρώτοι για τα τελευταία άρθρα και τις τρέχουσες εκπτώσεις!

Please enable the javascript to submit this form

© 2020 Melapus. All Rights Reserved.

Designed & Developed by: