Συμβουλές για το πως να αδειάσεις το μυαλό σου

26 Οκτωβρίου 2023

Σήμερα η διαρκής χρήση της τεχνολογίας κάνει το μυαλό μας τρέχει ασταμάτητα με ταχύτητες φωτός. η κατάσταση αυτή επηρεάζει έντονα τον συναισθηματικό μας κόσμο, αφού μας προκαλεί μόνιμα το αίσθημα της κούρασης και δε μας αφήνει να χαλαρώσουμε. Πολλές φορές, αυτή η συνεχόμενη ένταση οδηγεί το μυαλό μας σε ένα ατέρμονο βυθό με αρνητικές σκέψεις , με αποτέλεσμα να κολλάει σε αυτές και να μας καταβάλλουν ψυχικά και σωματικά τέτοιες καταστάσεις.

Αυτοί οι έντονοι ρυθμοί μας δημιουργούν μια μόνιμη ένταση, η οποία πολλές φορές ξεσπά άδικα σε ανθρώπους γύρω μας που δε φταίνε ή σε καταστάσεις άσχετες που συμβαίνουν γύρω μας. Πώς όμως μπορούμε πρακτικά να βοηθήσουμε το μυαλό μας να ανακάμψει ώστε να μην βυθίζεται στις αρνητικές σκέψεις που προκαλούν σύγχυση?

1 λεπτό βαθιές ανάσες.

Ένα από τους πιο γνωστούς τρόπους αποσυμφόρησης του μυαλού είναι οι βαθιές ανάσες. Όταν παίρνουμε μια βαθιά ανάσα, ο οργανισμός προσλαμβάνει περισσότερο οξυγόνο στους πνεύμονες, με αποτέλεσμα να μειώνεται η έντονη καρδιακή λειτουργία και το αίσθημα της ταχυπαλμίας.
Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να μειώνονται οι ταχύτητες των σκέψεων και να επικρατεί ηρεμία. Αν νιώσετε το άγχος να σας κυριεύει ξανά κατά τη διάρκεια της ημέρας, χρησιμοποιείστε 1 λεπτό για να το αντιμετωπίσετε παίρνοντας μια βαθιά και αργή ανάσα, έχοντας τα μάτια σας κλειστά.

Πιείτε λίγο νερό.

Η αφυδάτωση συμβαίνει πολύ συχνά μέσα στην πιεστική μέρα. Το φόρτο εργασίας αποσπά την προσοχή μας από τις σωματικές μας ανάγκες και ξεχνάμε να ενυδατώσουμε τον οργανισμό μας. Άμεση συνέπεια της αφυδάτωσης, που μαρτυρεί την παρουσία της είναι αίσθηση θόλωσης και εκνευρισμού κατά τη διάρκεια της ημέρας.
Τα φυσιολογικά ποσά κατανάλωσης νερού σε καθημερινοί βάση σύμφωνα με τους ειδικούς ανέρχονται στα 3,7 λίτρα υγρών ημερησίως για τους άνδρες και περίπου 2,7 λίτρα για τις γυναίκες ώστε ο κάθε οργανισμός να διατηρείται ενυδατωμένος. Επίσης, σχετικές έρευνες έχουν αποδείξει ότι τα λίτρα αυτά επιτυγχάνονται εάν έχετε μαζί σας ένα επαναχρησιμοποιούμενο μπουκάλι νερού ή χρησιμοποιείται την εφαρμογή που παρακολουθεί πόση ποσότητα νερού πίνετε κατά τη διάρκεια της ημέρας.

3 λεπτά στοχασμού (meditation) μέσα στην εβδομάδα.

Ο διαλογισμός ή στοχασμός είναι ένας όρος συνώνυμος με την χαλάρωση, πνευματική διαύγεια και ηρεμία του μυαλού στο εξωτερικό. Ο στοχασμός σε βοηθάει να καθαρίσεις τις σκέψεις σου καθώς συνδυάζει την άσκηση του σώματος με τη συγκέντρωση του μυαλού σε μια συγκεκριμένη θέση, αποτρέποντας το από το να σκεφτεί οτιδήποτε άλλο. Εάν ακολουθηθεί σε συχνή βάση, τα αποτελέσματα είναι θεαματικά.

Έκθεση στον ήλιο.
Η πολύωρη εργασία σε ένα συγκεκριμένο κλειστό χώρο σε συνδυασμό με την πίεση της εργασίας, ο εγκέφαλος χρειάζεται αναζωογόνηση και φυσικό αέρα, για να φορτίσει τις μπαταρίες του. Η έκθεση στον ήλιο είναι ζωτικής σημασίας για την πνευματική διαύγεια, αφού εκτός από την βιταμίνη D, αποτελεί και πηγή άφθονης ενέργειας για τον εγκέφαλο, ειδικά όταν συνδυάζεται με βαθιές ανάσες.

Ασκηθείτε τακτικά μέσα στην εβδομάδα.

Με τη συμμετοχή σε σωματικές δραστηριότητες και ασκήσεις, το σώμα σας απελευθερώνει με φυσικό τρόπο ενδορφίνες που επιδρούν θετικά στο μυαλό και στο σώμα, προσφέροντας την αίσθηση της χαλάρωσης και ευεξίας. Όταν ασκούμαστε, πέραν από την προφανή εκτόνωση ενέργειας, η αύξηση της ροής του αίματος που συμβαίνει παράλληλα, καταπολεμάει την αίσθηση της ζάλης.

Γιατί αξίζει να αδειάζουμε το μυαλό μας ?

Όταν καταφέρουμε να αδειάσουμε το μυαλό μας και να βάλουμε σε τάξη τις χαοτικές μας σκέψεις, καταφέρνουμε να αξιοποιήσουμε το μυαλό μας ως ένα εργαλείο που μας καθιστά ικανούς να επεξεργαστούμε καλύτερα τις συνθήκες γύρω μας ενώ, είμαστε απόλυτα προσηλωμένοι στο παρόν.
Επιπλέον, μπορούμε να κυριαρχούμε στα συναισθήματα μας, αντιδρώντας με ψυχραιμία και καθαρή σκέψη σε καταστάσεις άγχους και πίεσης, γεγονός που μας κάνει πιο παραγωγικούς.
Τέλος, όλα αυτά συντελούν στην ευδιάθετη συμπεριφορά μας που ελκύει τους γύρω μας και περισσότερη ενέργεια κατά τη διάρκεια της ημέρας.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε επίσης:

Εγγραφείτε στο Newsletter της Melapus και μάθετε πρώτοι για τα τελευταία άρθρα και τις τρέχουσες εκπτώσεις!

Please enable the javascript to submit this form

Εγγραφείτε στο Newsletter της Melapus και μάθετε πρώτοι για τα τελευταία άρθρα και τις τρέχουσες εκπτώσεις!

Please enable the javascript to submit this form

© 2020 Melapus. All Rights Reserved.

Designed & Developed by: