Ειδικοί Ψυχικής Υγείας Online

15 Ιανουαρίου 2024

Όλοι είμαστε εξοικειωμένοι με την «κλασική» επίσκεψη στο γραφείο ή κλινικό περιβάλλον, ενός ειδικού ψυχικής υγείας όπου δημιουργούμε γέφυρες επικοινωνίας πρόσωπο με πρόσωπο. Οι διαδικτυακές συνεδρίες αποτελούν μία όλο και πιο δημοφιλή επιλογή για  την υποστήριξη της ψυχικής μας υγείας,  για όποιον προτιμά την άνεση του χώρου του από το ψυχρό κλίμα ενός γραφείου.

Αν και μπορεί να ακούγεται πολύ καλό για να είναι αληθινό, αυτή η μορφή συνεδρίας δεν διαφέρει πολύ από την παραδοσιακή.  Συγκεκριμένα, οι διαδικτυακοί ειδικοί ψυχικής υγείας δημιουργούν «ψηφιακές» γέφυρες επικοινωνίας και  προσφέρουν συνεδρίες μέσω τηλεδιάσκεψης, μηνυμάτων ή τηλεφωνικών κλήσεων.

Οι διαδικτυακοί ειδικοί ψυχικής υγείας  προσφέρουν μια βολική και προσιτή εναλλακτική λύση στις παραδοσιακές προσωπικές συνεδρίες, ειδικά για όσους ζουν σε απομακρυσμένες περιοχές,  ή έχουν πολυάσχολο καθημερινό πρόγραμμα που δεν επιτρέπει πολλές μετακινήσεις.

Χρησιμοποιώντας τηλεδιάσκεψη, ανταλλαγή μηνυμάτων και τηλεφωνικές κλήσεις, παρέχουν εξατομικευμένες συμβουλευτικές υπηρεσίες από την άνεση του σπιτιού μας και είναι στην ευχέρεια του ειδικού να απαντήσει πολλές φορές την ημέρα ή την εβδομάδα.

 

Στην πλατφόρμα  της Melapus χτίζουμε μαζί σας ηλεκτρονικές γέφυρες επικοινωνίας που σας μεταφέρουν στην απέναντι πλευρά του προβλήματος χάρη στη συμβολή ειδικών ψυχικής υγείας εγγυώμενοι την απόλυτη προστασία των προσωπικών σας δεδομένων. Επισκεφθείτε τη σελίδα μας και επιλέξτε ανάμεσα στο ευρύ φάσμα ειδικών ψυχικής υγείας που ταιριάζουν καλύτερα στις ανάγκες σας.

 

Παρ’ όλα αυτά αξίζει να αναφέρουμε πως ορισμένοι προτιμούν την προσωπική εμπειρία καθότι τους εμπνέει μεγαλύτερη εμπιστοσύνη και άνεση μιας και επωφελούνται από τη μη λεκτική επικοινωνία, τη φυσική εγγύτητα και την προστασία της ιδιωτικής ζωής. Όμως το δικαίωμα της ιδιωτικότητας δεν καταπατάται μέσω των διαδικτυακών συνεδριών, απεναντίας προστατεύεται άμεσα μέσω της θεσπισμένης νομοθεσίας, GDPR. Επιπλέον οι ειδικοί εξασφαλίζουν την ιδιωτικότητα και προστασία των συνεδριών τους με ευλάβεια χρησιμοποιώντας ασφαλείς και κρυπτογραφημένες πλατφόρμες.

Τόσο σε διαδικτυακό πλαίσιο όσο και προσωπικά, οι ειδικοί ψυχικής υγείας μας παρέχουν βοήθεια καθώς αντιμετωπίζουμε τις προκλήσεις ψυχικής της υγείας μας όπως κατάθλιψη και άγχος, μακροπρόθεσμα θέματα θυμού, αγχωτικές καταστάσεις και τα συναισθηματικά εμπόδια για την επίτευξη ενός στόχου. Ουσιαστικά, η επιλογή μεταξύ διαδικτυακής και προσωπικής συνεδρίας με ειδικούς ψυχικής υγείας  εξαρτάται από τις ατομικές προτιμήσεις, τις περιστάσεις και τις συγκεκριμένες ανάγκες μας.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε επίσης:

Εγγραφείτε στο Newsletter της Melapus και μάθετε πρώτοι για τα τελευταία άρθρα και τις τρέχουσες εκπτώσεις!

Please enable the javascript to submit this form

Εγγραφείτε στο Newsletter της Melapus και μάθετε πρώτοι για τα τελευταία άρθρα και τις τρέχουσες εκπτώσεις!

Please enable the javascript to submit this form

© 2020 Melapus. All Rights Reserved.

Designed & Developed by: